Byer på Als

11 måneder siden |  0 comments

Byen Sønderborg er hovedstaden og var oprindeligt helt på øen, men har spredt sig på fastlandet, splittet ved Als Straits vand: strædet, der adskiller øen fra Jylland, det danske fastland og en del af Alsfjorden. Det har en god havn og stor handel.

Byens to halvdele er forbundet via fjorden med to broer. Den 682 meter lange Alssundbro, som er bygget mellem 1978 og 1981, og den 331 meter lange Kong Christian Xs Bro, som blev bygget mellem 1925 og 1930.

Du kan læse mere om Sønderborg på Wikipedia (C).Nordborg ligger 21 km nordvest for Fynshav og 26 km nord for Sønderborg. Byen hører til Sønderborg Kommune og ligger i Region Syddanmark.

Den er øens og kommunens næststørste by efter Sønderborg. Nordborg hører til Nordborg Sogn. Nordborg Kirke ligger i Nordborg. I 1933 grundlagde Mads Clausen Dansk Køleautomatik- og Apparat-Fabrik i landsbyen Elsmark 5 km sydøst for Nordborg.

Du kan læse mere om Nordborg på Wikipedia (C).Havnbjerg er en bydel i Nordborg, 4 km sydøst for centrum. Bydelen hører til Havnbjerg Sogn. Havnbjerg Kirke ligger sammen med Havnbjerg Mølle oppe på bakken syd for den oprindelige landsby.

1 km mod øst lå den mindre landsby Elsmark, hvor fabrikant Mads Clausen blev født og hans virksomhed Danfoss voksede til et enormt omfang. I takt hermed har Havnbjerg også fået en kraftig befolkningstilvækst.

Du kan læse mere om Havnbjerg på Wikipedia (C).

(ovenstående tekst er udgivet under Creative Commons Navngivelse/Del på samme vilkår 3.0  og er oprindeligt fundet på Wikipedia)

EFTERLAD EN KOMMENTAR :

RELATEREDE ARTIKLER :

11 måneder siden

Videoer fra Als

Read More
11 måneder siden

Seværdigheder

Read More